How I planned my roadtrip

Over twee maanden is het zo ver dan start mijn 3 maanden lange roadtrip door het mooiste land op aarde: Amerika.

Maar hoe heb ik dit nou allemaal aangepakt? Ik weet dat er enorm veel mensen rondlopen met het idee maar moeite hebben om daadwerkelijk die stap te zetten. Speciaal voor jullie heb ik uitgestippeld hoe ik dit tot nu toe heb aangepakt.

Allereerst wil ik zeggen dat ik GROOT fan van Wunderlist ben. Ik ben obssesed als het om lijstjes maken gaat. Wat van boodschappen lijstjes, to do list of zelfs outfit lijstjes – alles maak ik met Wunderlist! Zo begon ik dus ook, alles wat in me op kwam zette ik in wunderlist om zo wat rust in mijn koppie te krijgen.

images

Tot nu toe waren dit de belangrijkste punten om als eerste achteraan te gaan:

 1. ESTA goedkeuring
 2. Paspoort
 3. Waar wil ik allemaal heen?
 4. Hoe ga ik dit doen? (auto, bus, trein, vliegtuig?)
 5. Hoeveel geld heb ik nodig?
 6. Hoe is het klimaat op al die plekken wanneer ik er ben?
 • Vorig jaar oktober/november heb ik besloten om mijn leven helemaal om te gooien & in mei heb ik mijn ticket geboekt zodat ik niet meer terug kon. Allereerst heb ik uitgezocht hoelang ik Amerika in mocht op een esta, je esta is een reis vergunning om Amerika in te komen. Op je esta mag je 90 dagen achtereen in het land blijven. Wil je langer, dan moet je speciale visums aanvragen – & geloof me dat is onwijs moeilijk. Daarom start ik met 90 dagen op mijn esta.
 • De tijd dat je in Amerika verblijft moet je paspoort ten allen tijden geldig zijn – controleer dit dan ook op tijd!
 • Waar wil ik allemaal heen? Wauw, dit vond ik echt het aller moeilijkst. Ik denk dat ik hier bijna dagelijks mee bezig ben geweest voor zo’n twee maanden lang. Uiteindelijk heb ik heel simpel een Amerikaanse map uitgeprint en ben ik allen plekken die ik graag zou willen zien gaan omcirkelen. Uiteindelijk ben ik gaan kijken wat allemaal logisch aan elkaar aansloot. Vervolgens heb ik er voor gekozen om te starten in NY omdat dat een plek is wat ik ken en als thuis voelt. Om uiteindelijk weer terug te vliegen vanaf Los Angeles.
 • In Amerika heb je Greyhounds, dat zijn onwijs grote bussen die je naar elke grote stad of plek kan brengen. De bussen zijn snel & erg voordelig in prijs. Als voorbeeld: na NY pak ik de bus rechtstreeks naar Boston – dat duurt ongeveer 4 uur en kost 15 dollar. Goed te doen toch? In het begin van mijn reis zal ik daarom hier veel gebruik van maken. Ik neem tussendoor nog een vlucht naar Florida om daar Rox van http://www.brokeagain.nl te meeten
 • Hoeveel geld heb je nodig? Dit is een moeilijke want eerlijk is eerlijk dat weet je eigenlijk pas wanneer je daar bent. Ik praat liever niet over geld maar om voor jullie een schatting te maken heb ik zelf geprobeerd om 10 duizend euro te sparen. Ik heb gehoord dat je van dat geld een jaar door Azië kan reizen maar dat neem ik dan maar voor lief. Door heel Amerika heb je onwijs leuke hostels en motels waar je voor 20 tot 60 dollar kan slapen pp pn. Het eten is goedkoper dan in Nederland en echt chique uiteten gaan met mezelf zal ik niet zo snel doen. Shoppen.. ja dat is lastig maar hey ik maar 1 koffer dus veel kopen zit er eenmaal niet in!
 • Ik heb voor nu al uitgezocht wat het klimaat is op de plekken waar ik kom rond de tijden dat ik er ben. 3 maanden is niet heel lang, maar met de route 66 rij ik al door 8 staten en 2 tijdzones. In chicago vriest het in februari terwijl het 25 graden kan zijn in LA twee weken later. Wees dus op alles voorbereid!

images-2

Al  met al is alles wat je moet regelen gelukkig niet heel moeilijk, het kost alleen veel tijd. Nu is de voorpret vaak een van de leukste dingen van een reis dus mijn tip is -hou het ook leuk. Kan je iets niet vinden of kom je er even niet uit, laat het rusten en pak het later weer op.

Handige tips:

 1. Zorg dat je een creditcard heb, geloof me die heb je echt met alles nodig
 2. Amerikaanse stekkers, geen uitleg nodig he?
 3. Mobiele prepaid kaart. Ondanks dat overal wifi is, is het handig om mobiel bereikbaar te zijn wanneer je wat langer (en alleen) onderweg bent
Advertenties

3 Comments

 1. Aart Gerde

  “in mei heb ik mijn ticket geboekt zodat ik niet meer terug kon”… slim bedacht. Je loopt namelijk altijd het risico dat een minder moedig deel van je persoonlijkheid koudwatervrees krijgt als het er werkelijk op aankomt, al of niet vanwege de omstandigheden van het moment. Er zal altijd wel een reden zijn waarom het niet goed uitkomt, nu niet goed uitkomt en dat je het misschien toch maar beter een jaartje uit kunt stellen. Maar niet (meer) natuurlijk, wanneer je jezelf voor een voldongen feit stelt met de aanschaf van een vliegticket. Bovendien, wanneer je zo lang van tevoren al boekt, is dat nog voordeliger ook. Veel plezier! 🙂

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s