A holly jolly coffee Christmas

Woop! Het is zo ver vandaag gaat de #12daysofchristmasblogging van start samen met http://www.brokeagain.nl & http://www.edgeofbeauty.nl. Wij zullen omstebeurt een blog posten gerelateerd aan kerst – LOVE IT ❤ Anyway ik trap af!

Misschien heb je ze al op misschien ook niet: de kerst drankjes van Starbucks! Yes, die lekkere zoete meuk in die hysterische rooie bekers. Meer ‘basic bitch’ kan niet, maar hey! ik hou er van. Ze zijn verkrijgbaar in 3 smaken: speculaas latte, toffee nut latte & fudge hot chocolate. En oh en wat zijn ze toch lekker! Nu zit Starbucks nou niet bepaald om de hoek dus heb ik speciaal voor jullie de receptjes opgezocht en sommige een twist gegeven om deze thuis lekker na te bootsen!

img_6851

Speculaas latte oftewel ginger bread latte: 2 espresso shots, 150ml warme melk, gingerbread siroop & slagroom om ze af te maken.

*Nu kan je tegenwoordig bijna overal smaakjes koffie siroop kopen maar zelf maken is ook helemaal niet moeilijk! Doe 200 gram suiker, 200 ml water & een eetlepel koekkruiden in een steelpannetje en laat dit 5 a 10 minuten koken.

Verwarm de melk in een steelpan en klop deze op met een garde, doe er een eetlepel gingerbread siroop bij, en de espresso shot. Hoppa nog een grote dot slagroom en  je home made speculaas latte/gingerbread latte is klaar!

Toffee nut latte: Bij deze kan je het bovenstaande recept bijna exact kopiëren alleen maken wij een andere siroop. Ook deze smaken kan je kant en klaar kopen maar wil je het zelf maken kan dat natuurlijk ook.

*Smelt een aantal toffee’s in een steelpannetje met 100ml water en strooi daar een klein beetje hazelnoot poeder doorheen. Zorg er voor dat dit een mooie gladde emulsie word met een garde.

Fudge hot chocolate: Oke deze kan dus heel easy peasy. Verwarm kant en klare chocomel, slagroom on top en daaroverheen chocolate fudge kruimelen (ook heel lekker om die kruimels al door de chocomel te doen)

Om het allemaal nog even weer leuker te maken kan je natuurlijk over al deze lekkere christmas drankjes mini marshmallows strooien – staat niet alleen leuk,smaakt ook erg lekker!

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s