2 faced LA

Los Angeles, LA, Lala Land, city of angels. Voordat ik hier kwam had ik geen flauw idee wat ik kon verwachten. Je denkt het te kennen van films,series, tv.. Maar toch weet je het nooit helemaal. De meningen van mensen kon ik in twee groepen verdelen. Je houd er van of je houd er niet van. 

Als ik kijk naar de bloggers die ik al jaren volg, wonen ze bijna allemaal hier in LA. En de foto’s liegen er niet om, ik was zo benieuwd naar de stad waar het allemaal gebeurde. Waar de zon altijd scheen, je overal palmbomen en cactussen kon tegen komen. En  geloof me, het is ook waar. Maar LA heeft ook een donkere kant, een kant wat ik niet bij al deze bloggers voorbij zie komen. Zoals Venice beach; bij menig blogger zie ik hier de meest fantastische foto shoots. Maar de tenten kampen op het strand van zwervers zie je niet erin terug komen. En trust me, ik heb ook even getwijfeld om ‘deze kant’ te laten zien. Maar ik vond dat het eens tijd was om hier wat over te schrijven.

Toen ik ging hiken bij de Runyon canyon voelde ik mij helemaal opleven, allemaal sportieve vrolijke mensen die lekker gingen wandelen met de honden deed mij onwijs goed. Maar na de afdaling ging ik eventjes naar Hollywood boulevard – want hoe cool is het om die walk of  fame te zien? Yes lieve mensen, het is heel cool. Maar al die jonge en oude mensen die vervolgens liggen te creperen op straat naast een ster met 3 oscars op zak, is voor mij way too much.

Nu vind ik het niet kunnen om deze mensen vast te leggen op beeld dus vandaar dat je het ook niet terug kon zien in mijn vlogs. Maar dat neemt niet weg dat het niet iets  is waar ik niet mee zit. Ook ik laat alleen de mooie dingen zien op Instagram – al weten wij allemaal diep van binnen dat  het leven meer is dan een mooi plaatje op je account. Ik ben nu zo’n 7 weken onderweg en ik  heb nog nooit zoveel mensen op straat zien leven als hier aan de westkust. Niet alleen leven ze op straat – ze zijn ook nog eens goed de weg kwijt. Soms kon ik er om lachen wanneer ‘weer’ iemand een heel druk gesprek met zichzelf had of in de lucht stond te trappen omdat ze dachten dat iemand ze aanviel. Maar na een aantal weken ga ik het alleen maar triester en triester vinden. Ik hou van Amerika, en ik hoop nog altijd dat ik hier zou kunnen wonen en werken. Maar geloof mij lieve mensen, Nederland is thuis. En wat is Nederland een fijn land waar in onwijs veel dingen GOED geregeld zijn. Misschien zie je dat niet altijd, of voelt het niet altijd zo. Geloof me, wij hebben het veel beter dan wij denken. Ik geloof nog steeds in ‘The American dream’ want ik ben nou eenmaal een dromer. Maar elke dag waardeer ik weer een beetje meer wat ik thuis heb – en realiseer ik dat social media vaak maar 1 kant laat zien. Een kant waar ik maar al te hard aan mee doe en heb gedaan.

Advertenties

4 Comments

 1. Tessa

  Mooi stukje! ik ben er zelf ook geweest en had dezelfde gedachten als jij hier beschrijft!
  Je schiet mooie plaatjes maar ondertussen net buiten de foto staat inderdaad een tentje met daaromheen een groepje mensen die helemaal van de wereld zijn…
  Dat wij in San Francisco waren gooide iemand zelfs een spuit naar ons toe, die we hem daarvoor zagen gebruiken… mijn droom was ook altijd om ooit te verhuizen naar mijn droomland, maar het voelt als een stomp in je maag als je door deze ‘verkeerde’ wijken loopt.

  Walk of Fame zijn wij ook snel omgedraaid, en vond ik het parkje achter Santa Monica beach leuker dan de boulevard.

  Je waardeert op zo een moment ons kleine kikkerlandje toch even iets meer dan voorheen. =)

  Mooi dat je erover schrijft!! het laat zien dat je een goed mens bent! en hier niet omheen draait!
  Don’t sugar coat it.

  California got my heart!! maar het is inderdaad heftig wat er rondom gebeurt, het is lastig loslaten.

  Vond je vlogs leuk om te kijken, vooral omdat me veel bekent voor kwam!

  Keep it up ! ( en ik ben trouwens STINKEND jaloers dat je naar Coachella gaat!!! )

  XOXO

  Like

  1. blisstrotter

   Dankjewel voor je reactie! Fijn dat er meer mensen zijn die hetzelfde voelen als ik, ik verbaasde mij enorm erover dat ik hier zo weinig van terug zag en hoorde.

   Het is een fantastische staat! Met heerlijke steden maar met zo’n andere duistere kant..

   Super lief! Dankjewel! Over een aantal weken nog meer Amerika vlogs hihi! Ja bizar coachella, kan nog steeds niet geloven dat ik ga! Ben zoooo benieuwd

   Lieve groet,

   Lara

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s